Hyvä tasapaino on turvallisen liikkumisen perusedellytys

jalkaterapeutin toimenkuva

Jalkaterapeutti on alaraajojen ja jalkaterän alueen vaivojen ja ongelmien asiantuntija. Jalkaterapeutti edistää jalkaterveyttä ja antaa korkeatasoisia jalkaterapiapalveluja.

Jalkaterapeutti edistää ja ylläpitää yleistä toiminta- sekä liikkumiskykyä alaraajojen terveyden ja toimintojen osalta. Hän analysoi alaraajojen terveyden tilaa ja kävelyä, lihasten ja nivelten toimintoja sekä suunnittelee ja toteuttaa tarpeenmukaiset jalka­terapeuttiset toimenpiteet. Jalkaterapeutti tunnistaa ja hoitaa synnynnäisiä ja hankittuja jalkaterien rakenteen sekä toimintojen poikkeamia ja valmistaa yksilöllisiä tukipohjallisia ja muita jalkaterien apuvälineitä. Hän osallistuu alaraajojen kuormitus­ongelmien ja toimintapoikkeamien ennaltaehkäisyyn, kartoitukseen ja hoitoon.

Jalkaterapiakoulutus on ammattikorkeakoulututkinto, joka kestää kolme ja puoli vuotta. Jalkaterapeutti (AMK) ovat nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö ja rekisteröity Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvonta­virastoon, Valviraan.

 

Copyright © Jalkaterapia Askeleen Edellä 2011